2 oktober 2014

 

Basisschool de Triangel ging deze zomer over naar hun nieuwe gebouw: Bredeschool Opwierde in Appingedam. 

 

Het ontwerp van het schoolgebouw (Architectuurstudio HH) straalt rust uit in zijn vormgeving en materiaal. Deze twee uitgangspunten hebben wij ook als leidend meegenomen in ons interieur ontwerp voor de Triangel en de centrale hal. We hebben zoveel mogelijk bij de materialen en kleur willen aansluiten bij het gebouw. Daarnaast springen we soms net weer even uit de toon wat het dan net weer even spannend maakt! 

 

In de lokalen is gekozen voor het ‘op 1 niveau’ zitten met de daarbij behorende voetenplankjes aan de stoelen. Op de leerpleinen zijn de diverse ‘treinbank’ opstellingen aangepast op de goede zithoogte van de desbetreffende groepen. 

 

Omdat Bredeschool Opwierde uit meerdere gebruikers bestaat (2 basisscholen, kinderopvang en een sportfaciliteit) mag best gezegd worden dat het een grote school is. Dit kan voor de hele kleintjes best eng zijn. Daarom hebben wij speciaal voor hun een ‘little world’ gecreëerd op hun leerplein in de vorm van een eigentijds speelhuis. (zie inzet)

 

Bekijk hier alle foto’s!

© 2019 door Straxs Nederland